derby-drakt-borte-01.jpg

Før Kampen: Bristol City (B)

Fredrik Jarstadmarken har loddet stemningen med den lojale Derbysupporteren Åge Hansen.

Lørdag 16. september kl. 16.00 spiller Derby bortekamp mot Bristol City på Ashton Gate. Et oppgjør som forøvrig blir sendt direkte på RamsTV. Vi har tatt oss en prat med Åge Hansen for å høre hans tanker før kampen mot rødtrøyene fra Bristol. Åge er en aktiv skikkelse i det norske supportermiljøet. Han stiller opp som supporter under den årlige supportercupen og deltar aktivt med Derbyprat på den private facebookgruppa til supporterklubben.

Navn: Åge Hansen
Bosted: Moss
Alder: 58
Fan siden: 73/74 sesongen

Hvorfor ble du Derbyfan?

-Jeg så Derby spille på TV og likte det jeg så. De fleste andre på skolen holdt med Leeds og Liverpool, derfor ville jeg ha noe annet. Da ble det Derby.

Hvem er din favorittspiller gjennom tidene?

-Dersom jeg må velge blir det Roy McFarland

Er du fornøgd med Derbys aktiviteter under overgangsvinduet?

-Jeg hadde vel håpet at de skulle hente en skikkelig goalgetter, men det ser uansett ut som Gary Rowett har fått en god offensiv mix.

Hva tenker du om sesongen til nå?

-Vi er omtrent der jeg forventet at vi skulle være så tidlig i sesongen, selv om storspillet var fraværende frem til Hullkampen.

Hvordan tror du sesongen vil utarte seg?

-Jeg tror laget vil løfte seg. Vi har to gode pasningsleggere i Tom Lawrence og Tom Huddlestone på midten, og hvis spissene fortsetter å levere tror jeg det ender med en topp-fire plassering. Vi får nok enda bedre trygghet på midten når Thorne er tilbake for fullt.

Hvilket lag ville du stilt med mot Bristol?

-Derby bør etter min mening stille med samme 11’r som mot Hull. Altså Carson, Olsson, Davies, Keogh, Baird, Huddlestone, Johnson, Lawrence, Vydra, Weimann, Nugent i en 4231 formasjon.

Hva er ditt eksperttips?

-Jeg tror vi vinner 3-1 etter scoringer av Vydra, Lawrence og innbytter Winnall.

Skader, suspensjoner, form og statistikk

Etter Thorne og Shackell sine comeback i ligacupkampen mot Barnsley er Max Lowe og Darren Bent de eneste på skadelista. Det må sies at det er lenge siden en Derbytrener har hatt en tilnærmet full tropp å velge spillere fra. Derby har ingen suspensjoner. Fjorårets bortekamp endte 1-1 etter at Bristol City utlignet sent på overtid. Hjemmekampen endte 3-3 etter at Derby lå under 3-0 tilpause(!). Før disse kampene hadde Derby fire seiere på rad mot Bristollaget. Derby står med tre seiere og to tap (3-0- 2) på de siste fem ligakampene, og Bristol City står med en seier og fire uavgjorte (1-4- 0) på sine.

I følge Norsk tipping er Bristol City knappe favoritter med 2,25 i odds. Med en overhengende uavgjortfare kan 3,20 på poengdeling være et godt spill. Likevel håper og tror vi Åge Hansen får rett med sitt tips og at Derby tar med seg alle poengene tilbake til Derbyshire. Dette gir en odds på 2,65.

Tags: Før Kampen Åge Hansen