clowes-01.jpg

De nye spillerne

Vi vurderer sesongens 14 nye spillere

Fem ligakamper og en cup-kamp inn i 22/23-sesongen, er konklusjonen at starten har vært ok, men heller ikke mer. Ut fra et spillemessig overtak i alle de fem ligakampene, burde Derby ha hatt full pott om de hadde hatt evnen til å treffe mellom stengene. Tre scoringer på fem ligakamper viser dette med all tydelighet. Men det er tidlig og spillet de viser gir gode grunner til å tro at dette vil løsne. The Rams har hittil også i hovedsak levert én veldig god omgang og en klart svakere. 

Forsvarsmessig er det lite å sette fingeren på. To innslupne mål er absolutt godkjent.

Klubben har hentet 14 nye spillere. 15 om en tar med George Nunn, som enn så lenge bare kommer til å spille på U-21-laget. Her er en vurdering med poeng fra 1-10 ut fra forventet nivå i League 1:

Joe Wildsmith - 7. Forventningene var ikke all verdens til en spiller som kun var reservekeeper i Sheffield Wednesday. Roseniors spillestil krever mye av keeperen og hittil har Wildsmith levert over forventet.

Scott Loach - 6. Loach har bare fått spille i cupen og gjorde det greit der. Med alle keeperene skadefrie, er han tredjevalg og en helt grei back-up.

Joseph Anang - ? Anang ble skadet før han fikk et eneste minutt. Forventes ute i seks uker.

James Chester - ? Heller ikke Chester har fått vist seg frem pga skade. Men Cashin har i alle fall fått vist at han ikke akter å gi fra seg plassen til Chester når denne er tilbake for fullt.

Hayden Roberts - 6. Roberts har spilt på venstrebacken i fire av fem ligakamper og har gjort det greit defensivt. Men offensivt har han fortsatt mye å gå på.

Kwaku Oduruh - 5. Oduruh har fortsatt mye å lære før han er aktuell på startelleveren. At midtbanespiller Jason Knight har blitt foretrukket på høyrebacken, sier det meste om Oduruh akkurat nå. På den annen side har Knight vært strålende i sin nye rolle.

Jake Rooney - 6. Rooney har bare spilt en kamp. Det var i cupen mot Mansfield da han spilte på defensiv midtbane. Der var han god. Kan ha vært en god innhenting av Rosenior.

Korey Smith - 5. Smith skulle bli vår nye box to box-midtbanespiller. Det har han ikke vært så langt. Vi forventer betydelig mer av ham fremover

Conor Hourihane - 8. Klassespiller med godt blikk og god venstrefot. Forventer enda flere mål og målgivende fra ham, så er han fort oppe på 10 etter League 1-nivå.

Tom Barkhuizen - 7.  I hovedsak har Barkhuizen vært god. Men han har en tendens til å bli usynlig i perioder og holder ikke 90 minutter. Når han får ballen, er han livsfarlig. Forventer at han bare blir bedre og bedre.

Nathaniel Mendez-Laing - 8. Det er morsomt å se på høyrevingen. Han har stor fart og er ikke redd for å utfordre. Kommer til å terrorisere høyrebacker utover i sesongen.

David McGoldrick - ? Det var store forventninger til McGoldrick ut fra det han viste i treningskampen mot Hertha Berlin. Så ble han skadet og har bare fått noen minutter på banen. Forventningene er fortsatt store.

Lewis Dobbin - 6. Ingen tvil om at unggutten har fart og offensiv vilje. Men det blir i overkant mange dårlige touch. Vi forventer at dette blir bedre etter hvert og at Dobbin vil vise seg som en viktig brikke for the Rams.

James Collins - 5. Spissen jobber hardt, men har enn så lenge å vise at han er en spiller som kan putte mål på dette nivået. Leverer ikke på forventet nivå, men en sitter med følelsen av at kommer det én, kommer det mange.