paterson-01.jpg

De nye spillerne

Lånespillerne er den store forskjellen på fjorårets sesong og denne

Frank Lampards låneinnhentinger i fjorårssesongen var svært så spektakulære. Faktisk såpass at en i ettertid har tenkt at med Wilson, Mount og Tomori på et Championship-lag, burde det faktisk ha blitt noe mer enn en 6.plass. Det kunne det fort ha blitt også om ikke Mount hadde vært ute med skade da det gikk som tråest midtvinters.

Phillip Cocu har hentet inn fire spillere på lån denne sesongen; Ben Hamer, Matt Clarke, Kieran Dowell og Jamie Paterson. Kun en er kjøpt: Krystian Bielik. Nå kan det diskuteres hvorvidt det faktisk var Cocu som har hentet disse fem. Jeg tviler på om han og hans to nederlandske parhester hadde noe særlig kjennskap til unge spillere i engelsk liga. Men det hadde Liam Rosenior. Jeg tror at innhentingene i hovedsak er hans verk med Cocus godkjenningsstempel i etterkant.

Krystian Bielik får terningkast 4 av meg. Han har spilt både som stopper og defensiv midtbane og har vist at han har utvilsomme kvaliteter. Noe som også har medført at han nå er inne på det polske landslaget som midtbaneanker. Han har noen flotte dragninger og gode pasninger, men gjør også noen påfallende store tabber innimellom. Plukk av ham disse og vi har en toppspiller.

Ben Hamer er det vanskelig å gi terningkast på. Han har kun spilt i ligacupen. Der gjorde han det greit. Men etter som førstevalget Kelle Roos ikke er den en stoler mest på i dette Derby-laget, kan det ikke være all verden Hamer har vist under trening.

Matt Clarke – 3. Han åpnet godt og jeg tenkte at her har vi fått en god erstatter for Tomori. Etter hvert har han sett mer og mer ut som en League 1 stopper. Med Bielik som midtbaneanker, får Clarke mer tillit som stopper. Forhåpentligvis hjelper det.

Kieran Dowell – 1. Lånespilleren fra Everton har tidligere spilt Championshipfotball i Forest og Sheffield Utd. Meningene om hans prestasjoner i disse to klubbene er delte. I Derby skulle han være for oss det Mount var i fjor, men meningene om ham her er samstemte: What a waste of space. I de første kampene hadde han øyeblikk der han viste hva han kunne. Etter hvert ble øyeblikkene færre og sjeldnere. Så forsvant de helt. Og det samme gjorde heldigvis Dowell fra startelleveren.

Jamie Paterson – 4. I starten fikk han liten spilletid. Og da han dukket opp som innbytter, var det som kantspiller. Noe han ikke er. Så fikk han rollen på offensiv midtbane som egentlig var tiltenkt floppen Dowell og her fungerer Paterson veldig bra. Nei, han er ingen Mason Mount. Men han er en god Championshipspiller som tilfører dette laget både kvaliteter og innsatsvilje.

Graeme Shinnie har jeg ikke tatt med i denne oversikten etter som det var Lampard som kjøpte ham. Han kom med et rykte som en oppgradering av Craig Bryson, men det fikk han aldri vist før i hjemmekampen mot Luton. Hver gang Cocu ble spurt om Shinnie, svarte han at det ikke var han som hentet han til klubben. Så tydeligvis var det ikke en spiller han syntes noe om. Så hadde de to en samtale for et par uker siden. Cocu fortalte Shinnie hva han ville se mer av og da Holmes ble syk i forkanten av Luton-kampen, fikk Shinnie sjansen fra start. Og du verden som det betalte seg! Shinnie spilte en strålende kamp og ble kåret til banens beste. Virkelig noe å ta med seg inn i landslagspausen både for Phillip Cocu og for oss vanlige Rams-supportere. Karakter 5+ i den kampen. Holder han seg der framover, blir han førstemann på Cocus ark når laget settes opp.