anya-01.jpg

Katastrofemåneden Januar?

Januar nærmer seg og med det åpningen av et nytt transfervindu.

Derby har både daukjøtt de kunne tenke seg å bli kvitt så fort som mulig, men gamle spillere med høye lønninger har vist seg vanskelige å kvitte seg med.

Med Curtis Davies, Craig Forsyth og Mason Bennett ute med langtidsskade, er det tid for å se på erstatninger for disse? Eller duger de vi har?  Kanskje er det andre lagdeler som heller trenger nytt blod?

Vi har uansett tatt en titt på hva som har foregått av januaraktivitet i klubben vår den fem siste årene. Den har vært forholdsvis høy i kvantitet, men desto lavere i kvalitet.

JANUAR 2014

INN: Zak Whitbread, Michael Keane, Patrcik Bamford og George Thorne ble hentet på lån. Simon Dawkins og Kelle Roos ble hentet permanent.

Av disse må det sies at innlånet av Bamford var ganske fruktbart og Thorne var en viktig spiller fram til han ble alvorlig skadet. De andre - not so much.

UT: Michael Jacobs ble solgt til Wolves og Saul Deeney fikk sin kontrakt kansellert. Tom Naylor, Mads Mørch, Callum Ball, Kieron Freeman og Ross Etheridge ble leid ut.

Siden har alle forsvunnet permanent og ingen er et stort savn.

JANUAR 2015

INN: Ryan Shotton, Isak Ssewankambo, Stephen Warnock og Raul Albentosa ble hentet permanent, mens Darren Bent kom på lån.

Lånet av Bent ble senere gjort permanent, og den gamle ringreven gjorde det sånn passe brukbart for the Rams, mens resten må regnes som flopper.

UT: Paul Coutts og Kieron Freeman ble solgt, mens Mark O'Brien, Alefe Santos, Kwame Thomas, Conor Sammon, Ross Etheridge og Tom Naylor ble leid ut.

Undertegnede tar vel ikke for hard i når jeg ikke tror noen NorRams begynner å gråte av lengsel etter disse..

JANUAR 2016

 

INN: Abdoul Camara, Nick Blackman, Henrich Ravas og Marcus Olsson på permanent basis.

Trenger jeg si mer? Nei.

UT: Simon Dawkins ble solgt/gitt bort permanent, mens Shaquille McDonald, Farrend Rawson, Mason Bennet, Alex Pearce, Offrande Zanzala og Ryan Shotton ble leid ut. 

Kun Alex Pearce og Mason Bennett er i Derby fortsatt. De øvrige har forsvunnet til nye jaktmarker på lavere nivå.

JANUAR 2017

 

INN: Julie De Sart på lån, samt David Nugent og Kyle McAllister permanent.

Nederlandske De Sart var en flopp, mens Nugent har tjent oss bra i sine siste fotballår - bare synd han kom 10 år for sent. McAllister har for det meste vært ute med skade, men spiller nå brukbart for vårt U23-lag.

UT: Lee Grant ble solgt, mens hans keeperkollega Chris Weale (who?) ble frigitt. Ut på lån ble Lewis Walker, Farrend Rawson, Callum Guy, Andreas Weimann, Charles Vernam og Jamie Hanson sendt

Knappe to år senere er ingen av disse heller å finne i Derbytrøya lenger.

JANUAR 2018

INN: Cameron Jerome og Max Hunt permanent og Kasey Palmer på lån.

Hva fant vår daværende manager Gary Rowett på i forrige januarvindu? Jo, han hentet inn to permanente og én på lån. Jerome scoret viktige mål på slutten av sesongen, men forsvant ut døra da Lampard kom inn. Palmer gjorde noen gode innhopp, men er ikke særlig savnet han heller. Den nesten to meter høye stopperen Max Hunt spiller rimelig fast på U23-laget og er muligens en mann for fremtiden.

UT: Johnny Russell dro til USA og Sporting Kansas City, mens Farrend Rawson ble gitt gratis til Forest Green Rovers. I tillegg ble Max Lowe, Chris Martin, Mason Bennett, Charles Vernam, Offrande Zanzala, Emil Riis Jakobsen, Callum Guy, Jason Shackell og Darren Bent leid ut.

Russell har gjort stor suksess i Amerika, mens Rawson var en mann mange hadde stor tro på uten at han faktisk fikk sjansen. Lowe, Martin og Bennett har fortsatt kontrakt med Derby County, mens de siste seks har dratt sin kos for godt.

JANUAR 2019

 

Jeg regner med at noe av det samme vil skje i januar 2019. Noen unge lovende spillere fra akademiet går ut på lån, samt forhåpentligvis en del av de etablerte spillerne som er på utgående kontrakt, men ikke i managerens fremtidsplaner og som vi derfor ikke vil se mer i klubben.

Personlig tviler jeg på at vi kommer til å gjøre store innkjøp i januar, men at Lampard heller vil prøve å bruke sine kontakter til å hente inn noen unge spillere av høy kvalitet, sannsynligvis fra Chelseaakademiet.

Januarvinduet har i hovedsak vært katastrofalt dårlig for oss i mange, mange sesonger. Håpet er at Frank Lampard er mannen som kan snu denne trenden og istedet for sikre oss de kvalitetsspillerne vi trenger for å klare opprykk i mai 2019.

Tags: Overgang Frank Lampard Januarvinduet