gordon-01.jpg

Gordon går på lån til Lincoln

Den unge vingen blir vår fjerde utleide spiller denne sesongen - så langt.

Kellan Gordon, som debuterte for førstelaget med et innhopp i ligacupen forrige sesong, har dratt til League Two-klubben Lincoln City på lån ut året. Forrige sesong prøvde han seg også i samme divisjon, da hos Swindon Town, med 4 mål på 31 kamper som fasit.

Gordon blir med dette vår fjerde utleide spiller så langt i dette overgangsvinduet, sammen med Luke Thomas, Jonathan Mitchell og Nick Blackman.

Luke Thomas fikk også et par innhopp for førstelaget forrige sesong, og mange hadde nok håpet at vår Young Player of the Year skulle få flere sjanser etter en imponerende preseason. Toget har naturligvis ikke gått enda, da Thomas kun er utleid frem til januar. Siden overgangen har han vært involvert i samtlige 3 kamper, med ett innhopp og to fra start.

Det blir spennende å følge unggutten som tilbake i 2016-17 scoret 1 mål på 15 kamper på lån hos Gloucester City i National League North.

Jonathan Mitchell har måttet ta til takke med å varme benken for Scott Carson de siste sesongene, og har kun bokført 5 cupopptredener for oss. Tilbake i 2015-16 spilte han like mange kamper på lån hos Luton Town i League Two, mens han nå altså har tatt ett steg opp til League One og Oxford United, som for øvrig hentet vår alles Jamie Hanson på permanent basis på Deadline Day.

Det ser ut til at Mitchell er tiltenkt rollen som førstekeeper, og allerede på to uker har han rukket å vokte buret i 5 kamper. 3-0-2 og to clean sheets i ligacupen, hvor også Oxford United er videre til tredje runde.

Den sistnevnte av de utleide er Nick Blackman. Angriperen som i sin tid ble hentet til oss fra Reading av Paul Clement i januar 2016 har aldri helt slått til på Pride Park, og det kan se ut til at hans ene mål på 29 kamper blir med dét.

Forrige sesong tilbrakte han hos Maccabi Tel Aviv i israelsk toppdivisjon, mens han i 2018-19 skal få vise sine kunster hos spanske Sporting Gijón i Segunda División.

Blackman skal etter planen være hos Rojiblancos frem til sommeren. For øvrig samme tidspunkt som hans kontrakt med oss løper ut...

AKTIVITET PÅ MARKEDET?

Hva gjelder øvrige forretninger som involverer Derby County før også lånevinduet stenger til fredags, har Frank Lampard sagt at han ikke utelukker noe, men at flere spillere inn heller ikke er noe must. Han nevner også at stallen fortsatt er stor, men ønsker ikke å nevne spillere ved navn.

Blant dem som fortsatt ikke har vært i aksjon eller i troppen så langt i sesongen, ryktes Cameron Jerome å være ønsket av tyrkiske Goztepe. Utenlandske (inkludert skotske) klubber kan fortsatt kjøpe spillere ut måneden, mens engelske klubber kun kan låne.

I tillegg til Jerome kan det vel ikke stikkes under en stol at fremtiden til Jacob Butterfield, George Thorne, Ikechi Anya og Chris Martin i klubben kan betegnes som usikker. Både Butterfield (Sheffield W) og Martin (Reading) tilbrakte deler av forrige sesong på utlån.

Kontraktsmessig har Jerome og Butterfield kun ett år igjen, mens Martin, Thorne og Anya har kontrakt til sommeren 2020.

Tags: Nick Blackman Utlånte spillere Kellan Gordon Cameron Jerome Luke Thomas Jonathan Mitchell Jamie Hanson