liga-cup-02.jpg

FØR LIGACUPKAMPEN: Hull (B)

Blir det avansement fra andre runde når the Rams tar turen til Hull for første gang denne uka?

Hull City v Derby County
KCOM Stadium - 28.08.18 - 20:45
BBC Radio Derby (via RamsTV)

For ordens skyld minnes det om at kampen skal avgjøres ikveld, og at det IKKE spilles ekstraomganger i årets utgave av Carabao Cup. Man går rett til straffekonk, med vanlig/tradisjonell (ABAB) rekkefølge på skytterne.

Når man i England skal kåre 'worst place to live' havner ofte byen Hull helt oppe på lista. Av den grunn er bortekampene her noe man gruer seg til uten at det egentlig er motstanderen man er så redd for. Derby County hadde allerede bestilt buss til Hull i Uke 35, da vi møter dem i serien til lørdags. Når vi så trekker samme lag på samme sted til omtrent samme tid i ligacupens andre runde blir det vel egentlig ikke så mye bedre. Med vår store tropp kan det dog fort bli to veldig ulike lag som entrer KCOM Stadium ikveld og i helga.

Vi tar én kamp av gangen, og går for et lengre cupeventyr enn forrige sesong - selv om ligacupkampene som ikke plukkes ut av SkySports kun kan høres på radio...

LAGNYTT

Assistentmanager Jody Morris har uttalt til dcfc.co.uk at det trolig vil bli endringer på laget, men understreker at det tette kampprogrammet er en fin mulighet for å både se flere spillere i aksjon, samt å teste ut forskjellige taktiske varianter.
Mot Preston sist måtte både Jayden Bogle (ankel) og Joe Ledley (hofte) av med skader, mens både Curtis Davies og Harry Wilson fortsatt er ute. Det samme er naturligvis George Evans og Marcus Olsson, som begge sliter med kneskader.
Inn igjen kommer trolig Tom Huddlestone og Scott Malone, som har vært ute med skader. Muligens går de rett inn på laget, mens det trolig åpner seg muligheter for de offensive spillerne som har varmet benken i serien med Jack Marriott, Florian Jozefzoon og Martyn Waghorn. I forrige ligacupkamp fikk også Max Bird spilletid - kanskje får han eller en annen unggutt sjansen også ikveld?

MOTSATT HALVDEL: TUUTVT

The Tigers fra Hull har kun maktet én seier på sine første seks kamper denne sesongen. Av disse har de kun spilt 2 hjemme, som begge har endt med tap (1-3 for Aston Villa og 0-1 for Blackburn). Heller ikke i ligacupen ble det seier før straffekonk etter 1-1 borte mot Sheffield United. Seieren kom i seriens fjerde kamp, borte mot Rotherham med 3-2. Dermed ligger de på 19. plass i the Championship.
I sommer har et helt lass med spillere forsvunnet, med Seb Larsson (AIK), Abel Hernandez (CSKA Moskva), David Meyler (Reading) og Allan McGregor (Rangers) som de mest nevneverdige. Totalt har 11 spillere forsvunnet - alle på free transfer.
Inn har de hentet Manuel Milinkovic (Genoa), Jordy de Wijs (Excelsior), George Long (Sheff U) og Reece Burke (West Ham), hvor det vel kun er sistnevnte de fleste av oss har hørt om, da han visstnok skulle være i Frank Lampards søkelys før han dro fra the Hammers. I likhet med oss (og de fleste andre klubber?) har de også en leiesoldat fra Chelsea i rekkene, i form av Todd Kane.
Ellers i troppen kan vi i forbifarten nevne den tidligere Burton Albion-spilleren, Jackson Irvine, som var i aksjon for Australia i sommerens VM, samt en viss Markus Henriksen, som etter hvert også har overtatt kapteinsansvaret i Hull.

EX-RAMS

Faktisk ingen i Hull for øyeblikket med fortid hos the Rams, men flusst av spillere hos oss som har kamper for d tigerstripede fra nord. Både Tom Huddlestone og Curtis Davies spilte flere sesonger for Hull, og ankom naturligvis Derby County fra nettopp samme klubb foran forrige sesong. I løpet av 2017-18 hadde også to spillere ved navn Fikayo Tomori og Harry Wilson henholdsvis hel- og halvårs låneopphold på KCOM Stadium. Sistnevnte med såpass suksess at han ble klubbens spiller i mars, og EFL Championship PFA Player of the Month i april. 7 mål på 13 kamper lar seg uansett høre. Vår nyinnkjøpte spiss Martyn Waghorn har også kamper for Hull, med 1 mål på 5 kamper høsten 2011, på utlån fra Leicester City.

FORRIGE GANG I LIGACUPEN

Vi må helt tilbake til 2001-02 for å finne sist the Rams møtte Hull i ligacupen. Det var da relativt grei skuring med 3-0 på Pride Park - også den gang i andre runde. Derby, som da spilte i Premier League, kvitterte ut Hull fra Third Division med mål av Deon Burton (2) og Georgi Kinkladze.

HISTORISK

Vi har også møttes to (pluss én) ganger tidligere i ligacupen, hvor the Rams trakk det lengste strået i omkamp med 4-3 på Baseball Ground etter 2-2 borte i september 1965. Også den gang var Hull i Division Three. Eddie Thomas scoret 2 for oss i begge kampene, mens også Ian Buxton og William Hodgson tegnet seg på scoringslista i hjemmekampen.
Da vi møtte dem i tredje runde i september 1969 hadde de kommet seg opp i Division Two. Heller ikke denne gang kunne Hull stikke kjepper i hjulene til the Rams, som durte videre til fjerde runde med 3-1. Mål av John O'Hare, Kevin Hector og Alan Hinton.

Totalt står vi altså med 3-1-0 mot Hull i ligacupen, mens vi har avansement i 3 av 3 tilfeller.

Ellers kan det nevnes at vi på våre 6 siste kamper mot Hull har scoret 13 mål, og 'kun' sluppet inn 3. For øvrig alle 3 i én og samme kamp, som igjen betyr Clean Sheet i 5 av våre 6 siste!

Tags: Ligacupen Før Kampen