preston.jpg

FØR KAMPEN: Preston North End (H)

Klarer the Rams å følge opp seieren mot Ipswich med tre nye poeng på RamsTV og Pride Park?

Derby County v Preston North End
Pride Park - 25.08.18 - 16:00

Med to sure og sviende nederlag etter en deilig overtidsseier i premieren mot Reading, var det et slags avgjørelsens øyeblikk nå sist mot Ipswich. Man kan si hva man vil om ikke å se på tabellen før jul, men alarmene hadde nok begynt å ule okke som. Istedet ble det seier mot traktorgutta og plutselig ligger vi sånn passe fint til i utfordrerposisjon i en utgave av the Championship hvor samtlige lag har avgitt poeng etter bare 4 runder. Neste hinder på vegen er en klubb vi kanskje hadde et anstrengt forhold til på tidlig 2000-tall, med Billy Davies i sjefsstolen og David Nugent på topp. Det siste tiåret har vi dog hatt godt tak på Preston North End - fortsetter dét på lørdag?

Endelig går kampen 'som normalt', med avspark klokken 16:00 norsk tid, og du ser selvsagt hele kampen på RamsTV!

LAGNYTT

Frank Lampard har hintet om at det trolig vil skje ting i lånemarkedet, både med tanke på nye spillere inn, samt naturligvis noen spillere ut. Dette skjer nok dog ikke før ETTER kampen mot Preston.
Ellers er George Evans nyeste tilskudd på skadebenken, men heldigvis er unggutten bare ute i 4 til 6 uker etter å ha fått en vridning i kneet tidlig i kampen mot Ipswich. I tillegg er Bradley Johnson, Harry Wilson, Scott Malone og kaptein Curtis Davies tvilsomme uten at det skal være noe langvarig. Tom Huddlestone, som nå har vært ute i én måned, skal vær tilbake i trening og potensielt med i troppen mot Preston.
Med 'samtlige' sentrale midtbanespillere ute har Joe Ledley uttalt at han er klar for å ta sjansen han nå har fått, og med sin første scoring på Pride Park i midtuka er han sugen på mer av det gode fremover. Hva gjelder det defensive beholder nok Lampard den bakre fireren, hvor særlig Jayden Bogle fikk skryt for sin opptreden sist.
Fremover er det større handlingsrom, med flere alternativer både sentralt og ute på kantene. Foruten Tom Lawrence vil det nok komme ned til formasjon, taktikk og litt magefølelse, spesielt helt fremme, hvor både Waghorn, Nugent og Marriott var i troppen sist.

MOTSATT HALVDEL: VTUT

De liljehvite fra Preston fikk i likhet med Derby en fin start på sesongen, med seier i første kamp, men Alex Neill og hans menn har foreløbig ikke klart å følge dette opp. Med en relativt rolig sommer på overgangsmarkedet, hvor Greg Cunningham til Cardiff er det mest spennende på UT-fronten, samt to innlån fra Manchester City i form av Brandon Barker og Lukas Nmecha, er det ikke hæla-i-taket-stemning på Deepdale.
Med seier hjemme mot Steve McClarens QPR i åpningskampen har det blitt tap for Swansea og Norwich på hver sin side av et uavgjortresultat mot Gary Rowetts Stoke.
Manager Alex Neil uttaler i forkant av kampen at Preston kommer til å få det vanskelig på Pride Park, men at de må prøve å påvirke kampen og få den i deres spor. Hva gjelder Derby County og deres spillestil har han følgende kommentar: “It is not too different from how Derby have played in the past, that expansive 4-3-3 system. Steve McClaren used it for years there and it has been carried on by other coaches. Gary (Rowett) changed it to a 4-4-2 with two banks of four, but Frank (Lampard) has made them more expansive again and opened the pitch up and the thing is with football; there is no right or wrong, its what gets you results."

EX-RAMS

I startoppstillingen på lørdag finner man gjerne en viss Ben Davies i gjestenes forsvar. Detter er dog verken vår tidligere midtbanespiller (nå sist i Grimsby) eller den walisiske venstrebacken (fortsatt i Tottenham). Nei, det er nemlig en tredjemann som har kommet opp fra akademiet og gått gradene i Preston North End.
Hans navnebror derimot, vår alles Ben Pringle, befinner seg i stallen til de hvitkledde fra Lancashire. Rødtoppen ble i sin tid hentet til oss av Nigel Clough, som et totalt ukjent blad fra den lokale non-league-klubben Ilkeston. Fra 2009 til 2011 ble det 7 (16) kamper for the Rams - for øvrig uten scoring.
Etter hvert leide vi ham ut til Torquay, før han gikk permanent til Rotherham United på free transfer. På veien til Preston har han vært innom Fulham, hvor han for øvrig ble leid ut til Ipswich, før han nå altså befinner seg på Deepdale.
Også der har det blitt utlån, med denne våren hos Oldham Athletic. Den etter hvert 29 år gamle midtbanespilleren har passert 250 seniorkamper i det engelske ligasystemet (inkludert cup og play-off), og står så langt bokført med 27 mål. 22 av disse kom dog for Rotherham, og han har fortsatt til gode å finne nettmaskene for Preston.
Med 7 (3) kamper på to sesonger og siste involvering i desember 2016 har Pringle skuffet stort i Prestondrakta, etter at hans signering fra Fulham sommeren samme år ble hyllet som et varp. Nå er han altså fortsatt ute i kulden, etter å ha mislyktes i å spille seg inn på laget i preseason, og vil nok trolig forlate Deepdale på midlertidig og etter hvert permanent basis i løpet av sesongen.

FORRIGE GANG

I 2017-18 trakk the Rams det lengste strået i begge ender av sesongen. Først var det Matej Vydra som avgjorde fra straffemerket etter en snau time i hjemmekampen en tirsdagkveld tidlig i august, mens det på bortebane skulle litt magi fra Tom Lawrence til for å stjele med seg de tre poengene på andre påskedag. Med et lass fellesturglade NorRams på tribunen var det håp om at Rowetts Rams skulle 'stå opp igjen tredje dag', men det gikk altså som det måtte gå. Seieren mot Preston var dog særdeles viktig for å nå Play-Off, da det var nettopp Preston North End som havnet på 7. plass, to poeng bak the Rams.

HISTORISK

Preston North End er et lag vi har spilt mot i over hundre år, siden våre første møter i den gamle Division One i 1888-89. Det endte med tap både hjemme (2-3) og borte (0-5). The Lilywhites hadde sånt sett et godt grep på oss, men siden vi møttes i semifinalen i Play-Off i mai 2005 står vi med 8-7-1 i serien. Totalt sett ligger vi én seier bak, med 42-19-43 på 104 seriekamper, mens Preston har ytterligere tak på oss i cupene med 2-3-6.

DAVID NUGENT, DERBY OG PRESTON

Som en kuriositet helt på tampen tar vi med at vår nåværende ringrev helt fremme i sin tid spilte noen av sine første sesonger for Preston North End. I løpet av to og en halv sesong møtte han the Rams på Deepdale 3 ganger. Resultat: Mål i hver eneste en. For the Rams har han enda til gode å score mot sin tidligere klubb, men på 3 forsøk står han med 3 ganger 1-0 så lenge han har vært på banen. Hjemme i mars 2017 utlignet Preston til 1-1 på overtid, men da hadde Nugent allerede gått i dusjen.
Kan han endelig få sin scoring og opprettholde statistikken mot sin gamle arbeidsgiver på lørdag? For ordens skyld tar vi med 'sangen hans', som runger noenlunde fritt etter melodien til La Bamba (Los Lobos/Richie Valens) ...

"David Nugent,
David Nugent,
Found him in Preston,
at the side of the road,
in a Volkswagen Beetle!"

Tags: Før Kampen Ben Pringle David Nugent