millwall.jpg

FØR KAMPEN: Millwall (B)

Kan Derby komme tilbake etter fadesen mot Leeds med seier mot Millwall på The Den lørdag klokka 16?

Millwall v DERBY
The Den – 18.08.18 kl. 16:00

Etter tapet mot Leeds uttalte Frank Lampard at han var spent på å se reaksjonen til spillerne og viktigheten av å gjøre ting riktig etter et tap for å unngå en tapsrekke. Han var fornøgd med det han så mot Oldham i ligacupen der Derby seiret med 2-0, men den virkelige testen kommer mot Millwall. Til tross for at kampen ikke sendes på SkySports, er den plukket ut for internasjonal kringkasting og the Rams vises dermed på Viasport 1/Viaplay for tredje runde på rad. Kampen er dermed ikke tilgjengelig på RamsTV i Norge.

LAGNYTT

David Nugent og Tom Huddlestone er begge tilbake i full trening, men denne kampen kan komme litt for raskt for ringrevene. Curtis Davies er ute i mellom 1 og 2 uker. Ellers er langtidskadde Olsson fortsatt ute.

Lampard gjorde en del endringer til kampen mot Oldham og har uttalt at han var fornøgd med det han så og at spillerne som kom inn har skapt hodebry for manageren inn mot kampen mot Millwall. Det tyder dermed på at han kan gjøre flere endringer fra laget som spilte mot Leeds. Mot Oldham spilte Derby en 4-2-3-1 formasjon, mot 4-3-3 som er brukt i de to første ligakampene. Det blir spennende å se hvilken formasjon han går for på lørdag.

Potensiell lagoppstilling: Carson – Malone, Keogh, Tomori, Wisdom – Evans, Bryson – Lawrence, Mount, Wilson – Waghorn.

MOTSATT HALVDEL

Millwall rykka opp fra League One via play-off før forrige sesong. I sin første sesong tilbake i championship imponerte de mange. Spesielt i andre halvdel av sesongen var de gode. De gikk 17 kamper uten tap og klatret fort på tabellen. De endte til slutt på en 8. plass 3 poeng unna Derby som tok den siste play-off-plassen. Det prates om den vanskelige andresesongen der nyopprykka lag som imponerer første sesongen får det tøft i den andre. Vi får se om dette også blir tilfelle for Millwall. De har starta sesongen med to uavgjorte i ligaen og en uavgjort i ligacupen, hvor de vant på straffer mot Gillingham. Det kan nevnes at Millwall trenes av Neil Harris, som gikk på barneskole sammen med Lampard.

EX-RAMS

Hørt om akademiproduktet som ble snappet opp i 2004, signerte proffkontrakt i 2006, og debuterte for Australia i 2015?

Ikke det nei, men fortvil ikke. Den da så unge, lovende James Meredith fikk aldri sjansen hos oss, og så lenge ut til å ha forsvunnet langt utenfor radaren, men har nå altså spilt seg opp igjen fra dypet, og tjener sitt levebrød i Millwall.

Venstrebacken, som kun fikk med seg 3 kamper i løpet av 2 låneopphold hos henholdsvis Cambridge United og Chesterfield under sin kontraktstid hos oss, dro etter hvert fra Derby County og videre til irske Sligo Rovers.
Intet vondt ment om irsk fotball, men dét må nok kunne sies å være en uvanlig og risikabel vei å ta for å gjenopplive karrieren. Etter et kort opphold - inkludert kun 4 kamper - vest i havet, returnerte Meredith til England og Shrewsbury Town. Her ble det kun 3 kamper, men 46 opptredener på lån hos AFC Telford United i Conference North.
Videre gikk ferden til York City i Conference Premier. Tre sesonger og 162 førstelagskamper senere bar det videre til Bradford City i League Two.
Der ble det opprykk på første forsøk, og med 220 kamper på 5 sesonger var det kanskje både fortjent og på tide å prøve seg på et høyere nivå etter å ha havnet på Årets Lag for sesongen 2016-17?
Millwall ble neste stoppested sommeren 2017, og ett år senere har han spilt SAMTLIGE 48 seriekamper for løvene fra London.

Sommeren 2018 tilbrakte han for øvrig i Russland, der han var del av Australias VM-tropp. Han fikk ikke plusset noe på sine 2 landskamper fra 2015, men sånn kan det altså gå - til slutt - om man krummer nakken, kjører på og aldri gir opp!

HISTORISK

Kampene i fjor endte med en 3-0 seier til Derby og en målløs uavgjort. Hjemmekampen ble spilt lille julaften i fjor. Nugent scora 2 og Vydra 1. Målene kom alle mellom det 23. og 28. spilleminutt. I bortekampen som endte 0-0 scora Anya det han trodde var vinnermålet i det 88. minutt. Målet ble dessverre annullert for offside. Noe oppsiktsvekkende, ettersom at Anya var en meter onside. Historisk har vi vunnet 21, tapt 19 og spilt uavgjort 14 ganger mot Millwall.

HVA SIER EKSPERTENE?

Sky Sports David Prutton analyserer og kommer med sine tips foran alle championshipkamper denne sesongen. Han tror denne kampen vil ende med 1-0 til Milwall. Vår egen Arne Scheie har derimot markert for både U og B på tippekupongen sin. Det ser ut til å bli en jevn kamp og Millwall har allerede 3 uavgjortkamper denne sesongen. Jeg tror likevel at Derby kan vippe kampen i sitt favør. 1-2 til Derby er mitt tips.

Tags: TV Kamp Før Kampen James Meredith