leeds.jpg

FØR KAMPEN: Leeds (H)

Tar Lampard sine første hjemmepoeng mot den rutinerte 'galningen' Marcelo Bielsa lørdag kveld?

DERBY v Leeds
Pride Park - 11.08.18

Etter en resultat resultatmessig perfekt serieåpning mot Reading har Lampard & Co vært aktive på overgangsmarkedet før torsdagens Deadline Day, men virker å være både godt forberedte og meget klare for deb skikkelige debuten på eget gress. Nok en gang er det duket for 'TV-kamp' når vi tar imot gjestene fra Yorkshire til sent avspark lørdag i sesongens andre serierunde. Man håper selvsagt at ferske Frank Lampard kan overliste den gamle ringreven Marcello 'Loco' Bielsa og sette skapet på plass.

LAGNYTT

Siden seieren mot Reading har vi signert intet mindre enn 4 nye spillere i form av den innleide forsvareren Fikayo Tomori (Chelsea), spissen Martyn Waghorn (Ipswich), venstrebacken Scott Malone (Huddersfield), samt den lovende midtbanespilleren Duane Holmes (Scunthorpe).

Av de nye var det kun Mount og Wilson som fikk spilletid forrige kamp, mens det ikveld trolig blir noen flere. David Nugent skal ha fått seg en smell på trening, som kan åpne døren for enten Waghorn eller Marriott fra start helt fremme. Malone er også en potensiell starter på venstreback.

Skademessig er Olsson fortsatt ute. Anya er tilbake i trening, men uaktuell til kampen, mens Huddlestone, som sto over serieåpningen, fortsatt er tvilsom.

Trolig blir det ikke de voldsomme endringene fra forrige seriekamp. Lampard har uttalt at gutta må bruke adrenalinet til noe positivt, og virkelig gi gass fra start.

MOTSATT HALVDEL

The Lilywhites har kvittet seg med flere spillere i sommer, uten at det er de største profilene. Spillerne har enten gått nedover i systemet i England, eller utenlands. Inn har de lånt 3 spillere fra toppklubber i Premier League, med Harrison (Man City), Baker og Blackman (begge Chelsea). De har også signert trioen Stevens (Forest Green), Douglas (Wolves) og Bamford (Middlesbrough) permanent.

I preseason ble det 3-2-1 i protokollen, mens de satte skapet på plass mot nynedrykkede Stoke i serieåpningen. Gary Rowetts menn virket akterutseilte, og måtte reise hjem med tap 3-1. Scoringene sto Klich, Hernandez og Cooper for.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, og en helt ny hverdag også for veteranen Bielsa, som aldri har trent noen engelsk klubb lenger. Mange har dog uttalt at den 'Gale' perfeksjonisten gjerne er nettopp det som skal til i den 'Gale' klubben Leeds. De siste årene har ikke Bielsa hatt særlig sportslig suksess, men hans taktiske kløkt, rolle som 'Mentor' for Pochettino og inspirasjonskilde for Guardiola og mange andre taktikere gjør at han er et kjent navn i fotballverden. Et navn havn for øvrig bygget seg opp i sitt hjemland Argentina, og med flere landslag. Championship Norge har tippet Leeds på 4.plass, men vi får håpe at Lampardeffekten er sterkere enn Bielsaeffekten ikveld - og forsåvidt utover sesongen og inn i uoverskuelig fremtid.

EX-RAMS

Tidligere nevnte Bamford er et kjent navn for de fleste Ramsfans. Guttungen startet sin karriere i motsatt ende av the Brian Clough Way, ble hentet opp i A-stallen der av en viss Steve McClaren, før han ble solgt til Chelsea.

Fra Chelsea var han på lån hos oss våren 2014, og med 8 mål på 17 (9) kamper var han en nyttig tilvekst, men hans historie med de røde nedi veien og diverse utspill i både sosiale og 'normale' media gjør vel at han vil få en såkalt 'hostile reception' om han skulle få sin debut for Leeds.

Hvittrøyene hentet ham altså fra Middlesbrough i sommer for £7'000'000, da deres førstevalg i vår egen Matej Vydra skrudde opp sitt lønnskrav så han slapp å spille for Leeds.

FORRIGE GANG

Forrige sesong var det kveldens gjester som kom best i gang ved begge anledninger. Borte sendte Lasogga dem i føringen tidlig, men to sene scoringer av leiesoldat Sam Winnall fikset biffen til 2-1. På Pride Park tok Leeds også ledelsen - for øvrig i begge omganger - men med mål på overtid både før pause og full tid av henholdsvis Andreas Weimann og innleide Kasey Palmer, endte det 2-2 en sen februarkveld.

HISTORISK

Leeds er et lag vi har møtt mange ganger tidligere - faktisk hele 118 ganger siden første kamp i Division Two i 1922. Da spilte vi for øvrig to seriekamper mot dem på én uke, med én seier hver seg.

De siste 10 årene har vi et godt tak på dem, men historisk er vi noe underlegne med 37-28-53 i alle turneringer. I serien er det 35-26-45.

Tags: TV Kamp Før Kampen