kieftenbeld-01.jpg

Deadline Day: Varetelling

Med 8 nye spillere allerede på plass er det gjerne på tide å starte restesalget på Pride Park?

Ironisk nok skal fjorårets manager Gary Rowett ha valgt å gå til Stoke ettersom Mel Morris og Derby County ikke hadde midler til å satse i overgangsmarkedet mot et ønsket opprykk.

Inn kommer så Frank Lampard og Morris bedyrer at den tidligere midtbaneeleganten må få tid i sin første jobb som manager, sammen med sin assistent Jody Morris.

Lampard selv uttaler at han ønsker å gå for opprykk, og atj han allerede har en stor og god tropp - kanskje litt i største laget?

At Andreas Weimann (Bristol City) blir første spiller ut er kanskje ikke så overraskende, men derfra og ut har det tatt fullstendig fyrr i teltet.

Først ankommer Mason Mount (Chelsea) og Harry Wilson (Liverpool) på lån - to meget lovende og ettertraktede unge lovende.

Så ryktes det at vi må selge Matej Vydra for å finansiere noe mer, og han skal visstnok være på vei til Leeds.

Mel og Frank tar dog saken i egne hender, og henter inn Florian Jozefzoon (Brentford).
Så henter de Jack Marriott (Peterborough United), toppscorer i League One forrige sesong.

Foreløbig har vi kun kvittet oss med Charles Vernam (Grimsby Town) og Offrande Zanzala (Accrington Stanley), to spillere som uansett var tiltenkt spill for U23.

Vi plukker også opp George Evans (Reading) før seriepremieren, og har i tillegg gitt draktnummer til både Luke Thomas, Jayden Bogle, Louie Sibley, Calum Macdonald og Timi Elsnik. Max Lowe har en håndfull A-kamper fra før, og med Olsson og Forsyth ute kan det se ut til at også han blir å se i førstelagsstallen i 2018-19.

Derby serieåpner borte mot Reading, og av våre 5 nye er det kun Mount og Wilson som er i aksjon.

Etter hvert som torsdagens deadline nærmer seg får Vydrasagaen endelig en slutt, og tsjekkeren får sin etterlengtede retur til Premier League. med Burnley

Før den tid har vi dog hentet inn forsvarer Fikayo Tomori (Chelsea), som var veldig giret på å jobbe med Jody Morris igjen.

Vydra bekreftes tirsdag kveld, og onsdag morgen har vi 'naturligvis' erstatteren klar - i form av Martyn Waghorn (Ipswich Town).

Og ikke før har man klart å summere opp til 36 spillere i A-stallen, så signerer vi en venstreback fra PL i Scott Malone (Huddersfield Town). Overgangen kom såpass brått på at den ikke en gang fikk ryktes først (!).

Av den grunn er det nærmest 'umulig' å si hva som vil skje på Deadline Day..

Uansett er vi altså 37 spillere (med draktnummer). Av disse kan vi 'trekke fra' ungguttene Thomas, Bogle, Macdonald, Elsnik og Sibley, og stå igjen med 32 seniorspillere.

For å forenkle det hele tar vi en opptelling lagdel for lagdel.

KEEPER

Her virker Scott Carson som bankers, med Kelle Roos og Jonathan Mitchell som billige alternativ i bakhånd. En mer rutinert reservekeeper hadde kanskje vært å foretrekke, men trolig ikke verdt pengene. Ingen målvakter er linket verken inn eller ut.

FORSVAR

På høyrebacken har Andre Wisdom gjort sine saker bra, og virker noenlunde selvskreven, men får altså potensiell konkurranse fra nyankomne Fikayo Tomori. Begge disse kan også bekle stopperrollen. Nevnte Bogle er ok backup foreløbig, uten at han vil skape uro ved manglende spilletid.

På motsatt back har vi etter hvert for god dekning. Marcus Olsson er skadet til over nyttår, og skal dermed ingensteds, mens Max Lowe ser ut til å ha grepet sjansen. Craig Forsyth ha mer dermed fort i bakleksa, spesielt nå som vi noe overraskende hentet inn Scott Malone. Forsyth forlenget jo sin kontrakt under Rowett rundt juletider, men er trolig en spiller vi lar gå om noen vil ha ham - permanent eller på lån. Dermed blir det nye Malone og 'billige' Lowe som er gjenværende.

I midtforsvaret er Curtis Davies første navn på blokka. Han har overtatt kapteinsbindet, og også forlenget kontrakten under Lampard. Ved sin side har han altså evighetsmaskinen Richard Keogh, men etter en noenlunde vaklende kamp mot Reading er det ikke overraskende om det blir endringer. I tillegg til reserven Alex Pearce, kan både George Evans og nevnte Tomori bekle en stopperrolle. I tillegg ryktes det at Derby vil snyte Brentford for den belgiske stopperen Björn Engels (Olympiakos) helt på tampen. I tilfelle må nok enten Pearce eller Keogh ut, hvor førstnevnte er mest sannsynlig, mens også Jamie Hanson sine dager kan være talte. Et gjennombrudd har det aldri blitt, og både Burton og Oxford skal være interesserte i hans tjenester.

MIDTBANE

Sentralt i banen har Lampard flusst av alternativer. Mason Mount er nysjefens innleide 'yndling', mens også George Evans blir værende da han nettopp har ankommet. Craig Bryson virker å ha overbevist med sin energi og arbeidskapasitet, mens også Tom Huddlestone kan se ut som den beste og mest rutinerte av de øvrige. At han er Chelseafan, og i tillegg et såkalt 'Academy Product' vipper trolig i hans favør. Joe Ledley og Bradley Johnson var begge i aksjon i seriepremieren, men the Rams vil nok være åpne for bud. Det samme gjelder porselensmannen George Thorne og den alltids 'blide' Jacob Butterfield. Førstnevntes karriere har vel egentlig bare vært en stort skademareritt, mens sistnevnte trolig aldri burde ha vært i klubben (?). Problemet er nok at spillerne har for høy lønn til at eventuelle klubber kan matche dem, og de dermed heller vil heve hos oss frem til sine respektive kontrakter går ut.

På kantene er ihvertfall Harry Wilson og Florian Jozefzoon i Derby gjeldende sesong, mens også Tom Lawrence skal ha imponert Lampard i preseason. Luke Thomas kan være et brukende alternativ fra benken, mens Ikechi Anya og Nick Blackman ser ut til å være skrevet inn i glemmeboka. Vil noen ha dem sendes de nok sporenstreks på dør, til tross for at vi gjerne skulle hatt ihvertfall ett alternativ til. Inn ryktes Duane Holmes (Scunthorpe United) helt på tampen - mulig en brukende backup?

ANGREP

Også helt fremst har Lampard forsterket, og verken Jack Marriott eller Martyn Waghorn skal noe sted. I tillegg skal både Mason Bennett og David Nugent ha imponert med både innstilling og prestasjon i oppkjøringen. De to er for øvrig i hver sin ende av karrieren, og kanskje er det ikke plass til dem begg? De virker dog ikke som spillere som vil skape trøbbel, men som er glade for å være en del av troppen, selv om de naturligvis ønsker spilletid. I tillegg har vi 'ringrevene' Cameron Jerome og Chris Martin, som ser ut til å stå sist i køen. Martin har til sitt forsvar vært ute med et såkalt 'abdominal problem', mens Jerome gjerne egentlig bare skulle være en 'quick-fix' for Gary Rowett, og at han med sine 32 år ikke er noe å satse på?

OPPSUMMERING

Om vi klarer å 'kvitte oss' med ihvertfall rundt halvparten av Alex Pearce, Craig Forsyth, Marcus Olsson, Joe Ledley, Bradley Johnson, Jacob Butterfield, Jamie Hanson, Ikechi Anya, Nick Blackman, Cameron Jerome eller Chris Martin skal vi nok si oss fornøyde i denne omgang.
Foruten disse har Kelle Roos (2018?), Tom Huddlestone, Craig Bryson, David Nugent, Jayden Bogle og Timi Elsnik utgående kontrakter til neste sommer, og ved bud må man altså veie opp 'for og imot' ved eventuell fortjeneste og nyttighet.

For ordens skyld stenger overgangsvinduet i England klokken 18:00 (norsk tid), mens lånevinduet er åpent ut august (dette gjelder også eventuelle Free Transfers). I størstedelen av resten av Europa stenger overgangsvinduet 31. august, så det er fortsatt 'håp' om å få solgt unna noe selv om kveldens deadline passeres.

Helt på tampen kan vi vel nevne et lite 'flashback' til forrige Deadline Day, da vår 'eminente manager' Gary Rowett leide ut Jacob Butterfield OG Craig Bryson, og signerte Maikel Kieftenbeld noen minutter for sent. Tiden flyr - heldigvis (!).