vydra-02.jpg

Matej Vydra går til Burnley

Vår tsjekkiske toppscorer returnerer til Premier League med the Clarets.

Sommerens lengste transfersaga har 'endelig' kommet til veis ende, når Matej Vydra signerer på en 3-årskontrakt med opsjon på et fjerde år hos Burnley.

Beløpet Vydra har gått for beskrives foreløbig som såkalt 'undisclosed', men tidligere i sommer har beløp på £11M vært nevnt. Da gjerne i forbindelse med en ryktet overgang til Leeds United, som blant annet skal ha gått i vasken da spillerens lønnskrav skal ha vært for store.

Golden Boot 2018-19

Den 26 år gamle målsniken vant 'Golden Boot' i the Championship i fjor, med sine 21 mål på 40 seriekamper - inkludert et minnerikt hat-trick borte mot Middlesbrough.

Totalt i Derbykarrieren ble det dog 'kun' 27 mål på 80 kamper, etter å ha ankommet sammen med Ikechi Anya sommeren 2016, med the Rams under ledelse av en viss Nigel Pearson.

Effektiv Tsjekker

Under Gary Rowett fikk Vydra forsåvidt en ny vår, men i løpet av hans 42 opptredener fullførte han kun 7. I 28 av 35 kamper ble han byttet ut, mens han i 7 kamper kom inn fra benken. I snitt spilte tsjekkeren snaue 67 minutter av hver kamp. Dermed enda mer imponerende å ende opp som ligaens toppscorer!

Vydra uttaler til i intervju med Burnley FC at han føler seg bedre forberedt for spill i Premier League nå enn for 5 år siden, og at han gleder seg stort.

På Twitter har han takket Derbyfansen og medspillere med følgende tweet:

Wells/Waghorn

Helt på tampen av denne sagaen gikk det rykter om at Burnleys Nahki Wells skulle være på vei til Derby på et sesonglangt lån som en del av avtalen, men dette ser kanskje ikke ut til å være tilfelle.

Det ryktes fortsatt at Martyn Waghorn vil ankomme fra Ipswich i løpet av kort tid. Trolig vil også flere spillere forlate Pride Park før torsdagens Deadline Day.