reading.jpg

FØR KAMPEN: Reading (B)

'Frank Lampards Derby County' åpner sesongen 2018-19 med fredagspremiere på Viasport 1.

Reading v DERBY
Madejski - 03.08.18
Viasport 1/Viaplay

Det har rent mye vann i Derwent siden vår forrige obligatoriske kamp. Gary Rowett har dratt sin kos og blitt erstattet av Frank Lampard. I samme slengen kan det virke som at selve fotballen har fått et løft, med entusiasme og energi i spillet. Noe uvant åpner vi på bortebane, og hos vertene er det en gammel kjenning ved roret i Paul Clement - forhåpentligvis er det Mel Morris som trekker det lengste strået.

LAGNYTT

Samtlige av Lampards fem nysigneringer kan få sin debut ikveld, men trolig bare Wilson og Mount fra start. Marriott ser ut til å skulle fases inn da Nugent virker å være i storform, mens Jozefzoon og Evans heller ikke har for mange minutter i beltet. Huddlestone er usikker, mens det etter vår ferske offentliggjøring av draktnummer altså blir over 20 spillere som IKKE starter - for øvrig kun Marcus Olsson som er ute i lengre tid. Vydra spekuleres det stadig rundt, men man kan forsåvidt ikke være sikker før vinduet stenger neste uke. Lampard har uansett uttalt at han ønsker å spille 4-3-3, men at det viktigste er nettopp energi og entusiasme i spillet. 

MOTSATT HALVDEL

Reading unngikk bare nedrykk med 3 poeng forrige sesong, og kort sagt er Paul Clements disipler ikke levnet særlig bedre håp denne sesongen, om ikke verre. Deres resultater i preseason har heller ikke vært oppløftende, med 3 uavgjorte og 3 tap mot meget varierende motstand - alt fra Eastleigh til Rubin Kazan. På markedet har de ikke blitt særlig svekket, mens angriper McNulty (Coventry) er vel den mest spennende innhentingen foruten Baldock (Brighton) som nettopp ble klar. I tillegg har Yiadom (Barnsley), Sidoel (Ajax) og ringrevene O'Shea (Sunderland) og Meyler (Hull) kommet inn. Anker Evans har naturligvis byttet de blåhvite ringene med Ramsdrakta, uten at man verken tar av eller gråter over aktiviteten helt enda.

EX-RAMS

Foruten Evans har både Vydra, Blackman, Martin og Pearce hos oss fortid i Reading, mens det faktisk kun er Paul Clement som har vært innom oss før hos the Royals. 

FORRIGE GANG

Begge kampene forrige sesong endte med 6 mål. Vi tapte 2-4 hjemme i en av våre verste opptredener. I bortekampen på tampen av sesongen ga Palmer oss en tidlig ledelse, men da Keogh kranglet inn vårt andre etter en drøy halvtime var det utligningen til 2-2. Lawrence satte inn 3-2 rett etter hvilen, men en sen utligning fra Bødvarsson og en utvist Chris Baird (for øvrig i tillegg til 5 gule hos oss) gjorde sitt til at det ble ett poeng til hvert av lagene.

HISTORISK

Statistisk ligger vi for øvrig dårlig an, med 10-8-20 i serien.