jozefzoon-01.jpg

Florian Jozefzoon klar for Derby

Brentfords flyvende hollender blir Frank Lampards første permanente signering.

Torsdag meldte SkySports at Brentford hadde godtatt et bud på kantspilleren, mens de senere bekreftet at dette var Derby County. Etter hvert skal også Leeds ha matchet budet, men Jozefzoon valgte altså Derby County.

En såkalt 'undisclosed fee', som skal ligge i nærheten av £2.75m, etter at et bud på £1.5m ble avslått tidligere i sommer.

Nederlenderen, som er født i Fransk-Guinea, kommer altså fra the Bees i London, men har en relativt sterk CV fra treskolandet med seg i bagasjen.

Før hans ankomst på Griffin Park i januar 2017 hadde han vært innom både Champions League og Europa League med PSV Eindhoven, hvor han også var med på å vinne to seiremesterskap i Eredivisie.

Etter å ha gått gradene i Ajax-akademiet fra 14-års alderen debuterte Jozefzoon i august 2010, men det ble bare fire A-lagskamper for den nederlandske storklubben.

Videre gikk ferden til NAC Breda på lån, før han signerte permanent for RKC Waalwijk i 2012. Der ble det med den ene sesongen, da han hadde imponert en annen gigant i Nederland såpass at PSV Eindhoven snappet ham opp for €400'000.

Til tross for mye spilletid i sin første sesong ble det aldri noe skikkelig gjennombrudd for Jozefzoon, som også slet med en korsbåndsskade i 2015-2016. For førstelaget ble det totalt 5 mål på 45 seriekamper, før han altså ankom London i januar 2017.

Jozefzoon har også kamper for Nederland på U19- og U21-nivå, hvor han for øvrig var med i EM-troppene deres i henholdsvis 2010 og 2013.

I the Championship har det blitt 8 mål på 58 kamper, og en aldri så liten kuriositet er at Brentford aldri tapte en kamp Jozefzoon scoret i.

Manager Frank Lampard uttaler til dcfc.co.uk at Jozefzoon er en spiller han har fulgt siden han fikk jobben, og at han er veldig fornøyd med å ha spilleren på plass:

"I watched him at Brentford last season and he is an exciting player. He is willing to run at and in behind defenders so his speed and creativity make him another really strong addition to our squad."

Lampard påpeker også spillerens alder som et pluss, og forventer at Jozefzoon skal kunne gå rett inn og prestere:

"At 27 I think he’s in a prime age and I am sure he can bring all his excellent qualities to Derby County.”

Tags: Overgang Florian Jozefzoon